Naslovna > Blog > Vodič za Grčku > Nea Mudanja – Kasandra, Halkidiki

Nea Mudanja – Kasandra, Halkidiki

Nea Mudanja se nalazi na 65km od Soluna sa kojim je povezana dobrim autoputem i autobuskim linijama
Trg u centru je prepun prodavnica i kafića, dok je prepoznatljivi simbol grada svakako moderna i velelepna građevina od cigle – crkva Panagia Korifini.
Plaža Nea Moudanje
Na udaljenosti od oko 800m od samog centra nalazi se duga, prostrana i jako lepa peščana plaža, odlična za porodice sa decom, duž koje su poređani barovi. Plaža se pruža sve do sledećeg mesta (Dionisos), sa čistim i bistrim morem, dugog plićaka i postepene dubine.
Plaža je urbana i uređena, sa tuševima i kabinama za presvlačenje, kao i ležaljkama koje dobijate na korišćenje celog dana uz kupovinu bilo kog pića, standardnih cena. Šetnja uz plažu sa popločanim šetalištem i palmama daje pravi doživljaj letovanja.
Kako je poznata kao ribarsko mesto možete uživati u brojnim restoranima koji nude riblje specijalitete i svežih plodova mora.
Poseban doživljaj je večernja šetnja kraj marine sa brojnim kafićima, poslastičarama. U toku dana prošetajte kroz grad, mogu se naći brojne prodavnice sa brendiranom robom.
Prednost letovanja u velikom letovalištu je to što ima zdravstveni centar, lekarske ordinacije, apoteke, i velikih broj poznatih marketa u kojima su naši gosti naučili da mogu naći proizvode po pristupačnim Lidl, Masoutis, Galaxias.
Svake srede, u gradu se organizuje pijačni dan, što je svojevrsni doživljaj. Bogata ponuda raznih vrsta voća i povrća, ribe, sireva, maslina, pa čak i garderobe i suvenira. Pa izvolite, gužva, cenkanje i dobro pazarite.
Iskoristite posetu Nea Mudanji da obiđete otvoreno pozorište, amfiteatar, ribarski muzej ljuskara i morskih životinja.
Nea Mudanja je odličan izbor letovališta: dugačka peščanja plaža, uređena, beach barovi, uređeno šetalište uz plažu, urbani centar, blizina Soluna, dobra konekcija sa ostalim mestima na Kasandri. Pogodna i za porodice sa mlađom decom ali i za mlade zbog bronjih kafića koji nude dobra provod.

Može vam se dopasti ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *